Samadhi, de plaats voor je welverdiende massage...

Voor wie is ontspanningsmassage bedoeld

Voel je jezelf wel eens uitgeblust of vermoeid?Heb je last van verkrampte en pijnlijke spieren na een zware werkweek? Dan is een ontspanningsmassage er geschikt voor. Maar ook als je verder prima in je vel zit,kan een massage erg prettig zijn.Massage is kortom geschikt voor iedereen die zichzelf goed willen (laten) verzorgen. Kinderen onder spanning vinden dit ook zeer prettig.

Wat is het verschil met sportmassage

Het verschil met sportmassage is niet zo groot. De handgrepen zijn in grote lijnen hetzelfde,alleen wordt er meestal zachter gewerkt bij ontspanningsmassage. Het accent ligt vooral op het ontspannende effect waarbij naast het afvoeren van afvalstoffen ook de circulatie en stofwisseling geactiveerd worden.

Wat zijn de meest toegepaste technieken bij massage

Strijkingen (effleurages):

Deze verbetert de circulatie en de plaatselijke stofwisseling. Door te variŽren in tempo en intensiteit,kunnen strijkingen zowel activerend als ontspannend werken.

Knedingen (petrissages):

Ook deze verbeteren de circulatie en de plaatselijke stofwisseling,maar maken vooral vastzittende afvalstoffen los waardoor deze sneller afgevoerd kunnen worden. Spieren herstellen zich hierdoor gemakkelijker en eventuele spierpijn kan verminderen of zelfs voorkomen worden.

Fricties:

Dit is een handgreep waarbij plaatselijk gewerkt met een constante druk. Deze om verklevingen los te maken en pijnvermindering te bevorderen.

Kloppingen (tapotements) - vibraties - schuddingen - huidhandgrepen:

Deze worden doorgaans aan het einde van een massage toegepast,om het behandelde weefsel te ontspannen of juist te activeren.

*** De olie die ik gebruik is op basis van zoete amandel en etherische olie van Sjankara.

*** Enkel op afspraak!